De omgeving

Hoek van Holland , een zee van ruimte
Natuurlijk zijn er het strand, de duinen en de zee. Daarbij niet te vergeten de schepen, de Nieuwe Waterweg en de pier.

Daarnaast liggen rondom het dorp Hoek van Holland verschillende natuurgebieden. De Hoekse Bosjes, het roomse Duin, het Nieuwlandse Duin en het Staelduinse Bos dat 50 hectare groot is en een Aardkundig monument.
U kunt er heerlijk wandelen. Ook zijn er diverse fietsroutes voor korte en lange afstanden.

Verder zijn er veel sportieve recreatiemogelijkheden variërend van paardrijden over het strand en in de natuurgebieden tot aan zeilen, surfen of sportvissen op zee.

In Hoek van Holland zijn er tal van mogelijkheden om uit te gaan, activiteiten te ondernemen, musea te bezoeken en attracties te bekijken.

Eten & drinken
In Hoek van Holland vindt u verschillende bars en restaurants waar u in de gezellige Hoekse sfeer iets kunt drinken en een hapje kunt eten.
Ook zijn er uitgaansgelegenheden voor jongelui waar 's avonds gedanst kan worden.

Kustverlichtingsmuseum
In de 100 jaar oude vuurtoren, die langs de "Nieuwe Waterweg" staat, is het kustverlichtingsmuseum gevestigd. Vanuit de koepel heeft u een prachtig uitzicht op Hoek van Holland, Europoort, de Noordzee, de Waterweg en het Westland.

Reddingsmuseum "Jan Lels"
In het Reddingsmuseum "Jan Lels" wordt een indringend beeld gegeven van het reddingswezen. Foto's herinneren aan de vele scheepsrampen, die voor de kust van Hoek van Holland hebben plaatsgevonden.

Nationaal veerdienst museum
In het Nationaal Veerdienstmuseum wordt de geschiedenis van o.a. de Hoekse Veerdiensten belicht.

Atlantik wall
Ook een historisch bezienswaardigheid in Hoek van Holland is de Atlantik Wall een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog en in feite een muur van bunkers. Eén van deze bunkers is te bezichtigen. Lezingen en rondleidingen voor groepen zijn mogelijk op afspraak.

Kustverdedigingsmuseum "Fort aan den Hoek van Holland"
Een van de meest opvallende musea in Hoek van Holland is gevestigd in het in 1889 geopende "Fort aan den Hoek van Holland". Het Fort was bedoeld om de Nieuwe Waterweg te kunnen verdedigen tegen aanvallen uit zee. Het gerestaureerde pantserfort is nu een museum, maar de oude sfeer is geheel bewaard gebleven.

De stormvloedkering
Bij Hoek van Holland in de Nieuwe Waterweg ligt "De Maeslant Kering". Dit is het sluitstuk van de Deltawerken, het plan om Nederland te beschermen tegen de zee. Het informatiecentrum trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen uit binnen- en buitenland. De twee armen van de stormvloedkering kunnen in één keer de 360 meter brede Nieuwe Waterweg afsluiten. De constructie is vrijwel even groot als de Eiffeltoren in Parijs, maar in gewicht wel vier keer zo zwaar en daarmee het grootste waterbouwwerk van Nederland. Naar statische verwachting zullen de armen zich slechts één keer in de tien jaar hoeven te sluiten.

Bloemenveiling Holland
Op de bloemenveiling in Naaldwijk kunt u met eigen ogen zien hoe planten en bloemen van de kweker bij u op tafel komen. De veiling is ca. 100 voetbalvelden groot!